Поштовани сарадници, клијенти и пре свега наши пријатељи, добродошли на наш нови сајт.

Графичко искуство које је стицао Душан Војводић на изради и пласману бесконачних образаца од 1980. до 1988. године, преточио је почетком 1988. године у приватну делатност. Након неколико назива и облика пословања приватних радњи и задруга у Нуштру и Вуковару, од 1. јануара 1991. године, регистровао је приватно предузеће Бирџа у Винковцима. Због грађанског рата, машине и инсталисану опрему из Винковаца, из предузећа Бирџа преноси у Нови Сад, где супруга Савка Војводић региструје предузеће НЕВКОШ које отпочиње с радом 1. јуна 1991. године, у Радничкој улици бр. 16. Тако Нови Сад добија прву штампарију за израду бесконачних компјутерских образаца. Захваљујући претходно обрађеном тржишту – бројним купцима који су гравитирали новом седишту фирме, убрзо су уведене три смене у производњи. Комплетну призводњу, од графичке припреме преко управљања високопродуктивном опремом до дистрибуције опслуживало је 12 запослених. Током 1991. и наредних ратних година НЕВКОШ се поред основне делатности бавио и социјалним проблемима, оним чиме се требала бавити држава.

Године 1994, НЕВКОШ врши дорегистрацију издавачке делатности којом проширује делокруг рада. Издавачу делатност са 13 едиција, осмислио је и води Душан Војводић. До данас је објављено четрдесетак издања са уложеним знатним материјалним средствима без помоћи друштвене заједнице на било који начин, нити за било које издање. 

Током 1997. и 1998. године, НЕВКОШ изграђује сопствени производно-пословни простор у ул. Јанка Чмелика 32 у Новом Саду, у који се усељава о Никољдану 1998. године. Поред свих формата и обима компјутерских образаца, стандардне изведбе и штампаних образаца, као и образаца за медицину (ЕЕГ) с којима смо отпочели рад 1991. године у Новом Саду, технолошки смо се оспособили у међувремену за израду коверата на бесконачној траци, те АДИНГ, ФАX и других ТЕРМО ролни за фискалне касе које су замениле обрасце из нашег производног програма.

Даљим усмеравањем производног и продајног програма у правцу специфичних и нових пословних образаца на нашем тржишту Невкош 2004. започиње продају папирних паркинг картица за паркинг аутомате познатих светских фирми: Scheidet Bachman, Simens и Skidata.

Од 2006. године започињемо производњу једнолисних писама као први и једини прозвођач ових образаца у Србији. До данас та производња преузима примат у нашој компанији. Његова примена има широку област али се најчешће користи као рачун за домаћинства,  пин образац за банкарске картице и као рекламни флајер, летак. Потврда за висок квалитет израде овога актуелног производа долази од наших клијената са домаћег и европског тржишта где поред великих светских произвођача бирају и наше обрасце који се сада могу наћи у Чешкој, Немачкој, Украјини и другим земљама. Даљи развој производње 2013. године усмерили смо у правцу самолепљивих етикета које радимо у офсет технологији која нам обезбеђује конкурентску предност и јефтиније цене од доминантне флексо штампе.

Пажљиво пратећи тржишна кретања у 2014. години одлучујемо се да уврстимо у наш продајни програм и пластичне картице свих врста и намена. Верујемо у развој овог тржишта у његов прогрес без обзира на слабу финансијску моћ и обим.

НЕВКОШЕВО пословање до данас зависило је искључиво о производњи и пласману компјутерских бесконачних образаца. Пошто ти обрасци прате токове роба и новца – одлични су индикатори стања у друштву. Тако НЕВКОШ мимо своје воље дели судбину просечног грађанина своје земље. Опстаје на суровом тржишту препуном апсурда захваљујући купцима којима је важно да препознају квалитет и квантитет, вреднују рок испоруке и производну цену наших производа. Нисмо успели развити фирму до стадијума да може куповати друга предузећа у времену транзиције јер се не бавимо монополистичким пословима, а никад се нисмо бавили политиком или нечим што је уносно, а да је изван струке и закона. Увек нам је примарни интерес био удовољити купцу по критеријима које вреднује пословни свет, при томе штитећи обострани интерес и сопствени образ. Верујемо да то може без политике, и других сличних работа, дакле, радећи и живећи као слободни људи.

Срђан Војводић, директор

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *