O nama

O nama

Grafičko iskustvo koje je sticao Dušan Vojvodić na izradi i plasmanu beskonačnih obrazaca od 1980. do 1988. godine, pretočio je početkom 1988. godine u privatnu delatnost. Nakon nekoliko naziva i oblika poslovanja privatnih radnji i zadruga u Nuštru i Vukovaru, od 1. januara 1991. godine, registrovao je privatno preduzeće Birdža u Vinkovcima. Zbog građanskog rata, mašine i instalisanu opremu iz Vinkovaca, iz preduzeća Birdža prenosi u Novi Sad, gde supruga Savka Vojvodić registruje preduzeće NEVKOŠ koje otpočinje s radom 1. juna 1991. godine, u Radničkoj ulici br. 16. Tako Novi Sad dobija prvu štampariju za izradu beskonačnih kompjuterskih obrazaca. Zahvaljujući prethodno obrađenom tržištu – brojnim kupcima koji su gravitirali novom sedištu firme, ubrzo su uvedene tri smene u proizvodnji. Kompletnu prizvodnju, od grafičke pripreme preko upravljanja visokoproduktivnom opremom do distribucije opsluživalo je 12 zaposlenih. Tokom 1991. i narednih ratnih godina NEVKOŠ se pored osnovne delatnosti bavio i socijalnim problemima, onim čime se trebala baviti država.

Godine 1994, NEVKOŠ vrši doregistraciju izdavačke delatnosti kojom proširuje delokrug rada. Izdavaču delatnost sa 13 edicija, osmislio je i vodi Dušan Vojvodić. Do danas je objavljeno četrdesetak izdanja sa uloženim znatnim materijalnim sredstvima bez pomoći društvene zajednice na bilo koji način, niti za bilo koje izdanje. 

Tokom 1997. i 1998. godine, NEVKOŠ izgrađuje sopstveni proizvodno-poslovni prostor u ul. Janka Čmelika 32 u Novom Sadu, u koji se useljava o Nikoljdanu 1998. godine. Pored svih formata i obima kompjuterskih obrazaca, standardne izvedbe i štampanih obrazaca, kao i obrazaca za medicinu (EEG) s kojima smo otpočeli rad 1991. godine u Novom Sadu, tehnološki smo se osposobili u međuvremenu za izradu koverata na beskonačnoj traci, te ADING, FAX i drugih TERMO rolni za fiskalne kase koje su zamenile obrasce iz našeg proizvodnog programa.

Daljim usmeravanjem proizvodnog i prodajnog programa u pravcu specifičnih i novih poslovnih obrazaca na našem tržištu Nevkoš 2004. započinje prodaju papirnih parking kartica za parking automate poznatih svetskih firmi: Scheidet Bachman, Simens i Skidata.

Od 2006. godine započinjemo proizvodnju jednolisnih pisama kao prvi i jedini prozvođač ovih obrazaca u Srbiji. Do danas ta proizvodnja preuzima primat u našoj kompaniji. Njegova primena ima široku oblast ali se najčešće koristi kao račun za domaćinstva,  pin obrazac za bankarske kartice i kao reklamni flajer, letak. Potvrda za visok kvalitet izrade ovoga aktuelnog proizvoda dolazi od naših klijenata sa domaćeg i evropskog tržišta gde pored velikih svetskih proizvođača biraju i naše obrasce koji se sada mogu naći u Češkoj, Nemačkoj, Ukrajini i drugim zemljama. Dalji razvoj proizvodnje 2013. godine usmerili smo u pravcu samolepljivih etiketa koje radimo u ofset tehnologiji koja nam obezbeđuje konkurentsku prednost i jeftinije cene od dominantne flekso štampe.

Pažljivo prateći tržišna kretanja u 2014. godini odlučujemo se da uvrstimo u naš prodajni program i plastične kartice svih vrsta i namena. Verujemo u razvoj ovog tržišta u njegov progres bez obzira na slabu finansijsku moć i obim.

NEVKOŠEVO poslovanje do danas zavisilo je isključivo o proizvodnji i plasmanu kompjuterskih beskonačnih obrazaca. Pošto ti obrasci prate tokove roba i novca – odlični su indikatori stanja u društvu. Tako NEVKOŠ mimo svoje volje deli sudbinu prosečnog građanina svoje zemlje. Opstaje na surovom tržištu prepunom apsurda zahvaljujući kupcima kojima je važno da prepoznaju kvalitet i kvantitet, vrednuju rok isporuke i proizvodnu cenu naših proizvoda. Nismo uspeli razviti firmu do stadijuma da može kupovati druga preduzeća u vremenu tranzicije jer se ne bavimo monopolističkim poslovima, a nikad se nismo bavili politikom ili nečim što je unosno, a da je izvan struke i zakona. Uvek nam je primarni interes bio udovoljiti kupcu po kriterijima koje vrednuje poslovni svet, pri tome štiteći obostrani interes i sopstveni obraz. Verujemo da to može bez politike, i drugih sličnih rabota, dakle, radeći i živeći kao slobodni ljudi.

Srđan Vojvodić, direktor

Podelite sadržaj ...